Stoofpeertjes @

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/16/2021 - 09:27
Bereidingswijze
Voorbereiding:

Bij koken van hele peertjes:
Schil de peren, maar laat het steeltje zitten.

Bij koken in partjes:
Schil de peren en snij ze in 4 parten en haal het steeltje en klokhuis weg.

Bereidingswijze:

Doe de peren in de pan samen met het kaneelstokje en de suiker/bessensap.
Giet er zoveel koud water bij dat de peertjes net onder staan.
Breng dit geheel aan de kook en kook de peertjes in 2 uur op laag vuur gaar.
Af en toe controleren of de peertjes niet droog koken en zo nodig water toevoegen.

Evt. met wat aardappelzetmeel het sap verdikken.
Afbeelding
Stoofpeertjes @
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediƫnten
1 kg. Stoofperen (Gieser Wildeman)
3 eetl. Perensuiker / 3 eetl. Bessensap
1 Kaneelstokje
Water
(1 eetl. Aardappelzetmeel)
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1490341
Homepage ID
2852565
Teller
0
Bron
Dit recept is van: ? Uit mijn schoenendoos
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Agnesdp