Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/15/2021 - 20:46
Bereidingswijze

Roerbak de prei in de hete olie al omscheppend 6 minuten . Voeg de curry madras of de kerrie toe en breng op smaak met peper en zout.

Vet 1 grote of 2 eenpersoons schaaltjes dun in met olie en verdeel er driekwart deel van de prei over.
Wrijf de kabeljauw in met citroensap en strooi er naar smaak peper en zout overheen. Leg de stukken vis op de prei.

Roer de crème fraîche los met de rest van de curry madras of kerrie , werk er de rest van de prei door en breng op smaak met peper en zout.

Leg deze substantie op de vis en strooi er de kaas overheen. Zet voor 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.


Afbeelding

Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht is een heerlijke combinatie. Prei en kerrie zijn in onze  smaakbeleving een gouden combi. De kerrieroom geeft het gerecht pit en maakt het lekker smeuïg. Echt smullen met het korstje van gegratineerde kaas. Kerrie en gehakt gaan ook perfect samen, zoals in dit gerecht.

Heerlijke-ovenschotel-met-chinese-kool-champignons-kerrie-en-gehakt   
Ingrediënten
2 dunne prei schoon in ringetjes of halve ringetjes gesneden
2 stuks kabeljauwfilet ( ik nam kabeljauwhaas)
1 el citroensap
1 bekertje crème fraîche ( ik nam demi )
½ el kerrie ( ik nam curry madras)
peper en zout naar smaak
circa 50 gram geraspte belegen kaas ( of naar smaak)
1 el olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal ( of 2 kleine ovenschaaltjes) snijplank, mes en pan
Leuke tips

Aangezien ik 2 preitjes wat aan de verkeerde kant van een gezonde portie groente vind , heb er aardappel - knolselderij puree bij geserveerd, die ik op smaak bracht met wat roomboter , room , grove mosterd en enkele takjes peterselie.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490335
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Visgerechten.nl met eigen tekst en foto's en 2 kleine aanpassingen naar smaak.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47