Hinderagout met spek en boontjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/14/2021 - 10:41
Bereidingswijze
Enkele uren vooraf (10 min. + minstens 4 u. marineren)
- Snipper de ui, het knoflook en 2 takjes peterselie fijn.
- Snij de wortel en de selder in kleine blokjes.
- Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom met deksel. Voeg de diepgevroren hinderagout toe, dek af en laat minstens 4 u. marineren in de koelkast.

Op het moment zelf (20 min.)
- Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Giet de marinade door een zeef en zet opzij.
- Snipper 4 takjes peterselie fijn.
- Kook de prinsessenbonen 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water.
- Snij intussen de sjalotten in 4 à 6 blokjes en de champignons in 4 à 6 stukken.
- Verwijder de korsten van het brood en snij het kruim in 8 driehoekjes.

Bereiding (15 min. + 1 u. 30 min. sudderen)

1 Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en bak de spekblokjes, de sjalotten en de champignons ± 5 min. goudbruin. Haal uit de kookpot.
2 Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak de hinderagout aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
3 Giet de gezeefde marinade over de ragout en laat 1 u. 15 min. zachtjes garen.
4 Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de driehoekjes brood samen met de fijngesnipperde peterselie. Kruid naar smaak met peper en zout.
5 Meng de aalbessengelei en de room onder de ragout en voeg de spekblokjes, de sjalotten, de champignons en de prinsessenboontjes toe. Laat nog 10 à 15 min. opwarmen.

Afwerking :

Serveer de hinderagout in diepe borden en geef er telkens 2 driehoekjes gebakken toast bij.
Afbeelding
Hinderagout met spek en boontjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke hinderagout met spek en boontjes . Wel eerst minstens 4 uur het vlees laten marineren. 
Ingrediënten
200 g gerookte spekblokjes
1 kg hinderagout (diepvries)
250 g champignons
300 g prinsessenbonen (diepvries)
4 takjes peterselie (vers)
6 sjalotten
4 el boter
20 cl room .
4 sneden toastbrood
2 el aalbessengelei
peper en zout

Voor de marinade:
1 stengel groene selders
1 wortel
2 takjes peterselie (vers)
1 ui
1 teen knoflook
1 L rode wijn
10 groenepeperbolletjes
5 jeneverbessen
1 tl tijm (gedroogd)
1 blaadje laurier
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490321
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester