Reemedaillon met tagliatelle in champignonsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/14/2021 - 10:33
Bereidingswijze
- Snij de champignons in 4 en snij grotere boschampignons in plakjes.
- Pluk de blaadjes salie. Hou er 8 opzij en snipper de rest fijn.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Snij de prei eerst in de lengte in 2 en dan in fijne reepjes.

Bereiding (20 min.) :

1 Smelt 1 eetl. boter in een kookpot. Bak de prei, de ui en het knoflook glazig. Haal uit de kookpot.
2 Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak de champignons goudbruin op een hoog vuur. Meng er de salie onder en kruid met peper. Verkruimel er het bouillonblokje over en voeg de andere groenten opnieuw toe.
3 Overgiet met de room en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.
4 Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng onder de champignonsaus.
5 Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de reemedaillon 2 à 3 min. aan elke kant (ree wordt saignant of rosé gegeten). Kruid met peper en zout. Dek af en laat het vlees 5 min. rusten. Snij daarna in schuine sneetjes.
6 Giet intussen 1 dl water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken.
Afwerking

Verdeel het vlees over de borden en lepel er wat saus over. Geef er wat pasta met saus bij en werk af met blaadjes salie.
Afbeelding
Reemedaillon met tagliatelle in champignonsaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk, lekker en snel gemaakt
Ingrediënten
4 reemedaillons (beenhouwerij)
1 prei
500 g champignons
200 g boschampignons
1/2 plantje salie
1 ui
1 teen knoflook
25 cl culinaire room (20 % V.G.)
3 el boter
400 g tagliatelle
1/2 blokje groentebouillon
zwarte peper (molen)
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490319
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester