Hindesteak met groentetorentje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/14/2021 - 10:27
Bereidingswijze
- Verwijder de harde kern van het witloof en snij in ringen van ± 1/2 cm.
- Snij het wit van de prei en een deel van het groen in fijne reepjes van 4 cm.

Bereiding (50 min.) :

-Verhit de zonnebloemolie in een kookpot. Voeg de diepgevroren pompoen toe en laat op een zacht vuur onafgedekt gaar stoven. Roer regelmatig om.
Pureer de pompoen. Voeg de room toe en laat drogen op het vuur tot alle vocht verdampt is. Kruid met de gember, peper en zout.
-Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan. Voeg het witloof toe, bestrooi met de suiker en schep om. Laat ± 5 min. kleuren. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-Smeer 4 inox ringen in met 1/2 eetl. boter en leg ze op een bakplaat die u ingesmeerd hebt met 1/2 eetl. boter.
-Verdeel het witloof over de bodem van elke ring. Leg er de pompoenpuree bovenop en strijk het bovenvlak effen.
-Plaats de groentetorentjes 20 min. in de oven.
-Pel intussen de knoflookteentjes en snij in 2. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en laat de knoflookhelften even bakken met het snijvlak naar beneden. Haal uit de pan.
-Leg het vlees in de pan en bak 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met rozemarijn, peper en zout.
-Zet het vuur lager en laat 5 à 7 min. bakken aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm in de oven.
-Maak de braadresten los met de kalfsfond en porto en laat op een hevig vuur tot 1/3 inkoken. Bind de saus met instantsausbinder.
-Frituur de prei op het laatste moment op 175 °C.
Afwerking :

-Zet de groentetorentjes op de borden en schuif de inox ring naar boven met een spatel. Werk af met de gefrituurde prei.
-Snij het vlees in schuine sneden, schik op de borden en lepel er wat saus over. Dien de rest van de saus apart op. -Serveer met aardappelnootjes.
Afbeelding
Hindesteak met groentetorentje
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk wildgerecht
Ingrediënten
4 hindesteaks
2 tenen knoflook
2el boter
instantsausbinder
3 dl kalfsfond (bokaal)
1 dl rode porto
1/2 tl rozemarijn (gedroogd)
peper en zout

Voor het groentetorentje:
750 g pompoenblokjes (diepvries)
4 stronkjes witloof
1 prei
2 el room
2 el boter
1 el zonnebloemolie
1/2 el suiker
1 mespunt gemberpoeder
nootmuskaat
Hulpmiddelen & keukengerei
4 inox ringen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1490317
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester