Kabeljauwcurry met noedels op zijn Thais

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/13/2021 - 08:29
Bereidingswijze
-Snij de lente-ui in ringetjes en hou het witte deel gescheiden van het groene deel.
-Schil de gember en rasp fijn.
-Pers de knoflook.
-Snij de uiteinden van de sperzieboontjes en snij ze nogmaals in 2.
-Breng per persoon 300 milliliter water aan de kook en los er de visbouillon in op.

-Verwarm de arachideolie in een grote pan of wok. Stoof het wit van de lente-uitjes aan, samen met de gember en knoflook. Voeg na 1 minuut de aangegeven hoeveelheid groene currypasta toe en meng goed.
Voeg na nog 1 minuut de kokosmelk toe, meng goed.
-Voeg ook de bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen.
-Voeg de suiker toe.
-Pers de limoen uit en voeg de helft van het sap toe.
-Voeg na 5 minuten de noedels, vismengeling en sperzieboontjes toe, schep voorzichtig om en laat nog 4 minuten verdergaren.

-Proef of de smaken in balans zijn, voeg eventueel nog wat limoensap of suiker toe.
-Schep de curry in kommetjes en overstrooi met blaadjes koriander en het groene deel van de lente-ui.
Afbeelding
Kabeljauwcurry met noedels op zijn Thais
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittige groene curry en kokosmelk vormen de basis in dit heerlijk Oosters geïnspireerd gerecht met visblokjes, die je gaart in het kokossoepje, lekker makkelijk!
Ingrediënten
2 lente-uitjes
20 g gember
1 teentje knoflook
200 g sperziebonen
1 visbouillonblokje
1 tl groene currypasta
200 ml kokosmelk
½ limoen
150 g eiernoedels
300 g vismengeling of een kabeljauwfilet van circa 300 g
10 g koriander
1 el arachideolie
1 tl suiker
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490303
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
15gram
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
37
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester