Pittige pastasaus met wijn

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/12/2021 - 15:53
Bereidingswijze
Snij de ui en knoflook, verwarm een beetje olie in de pan en bak hier de ui en knoflook.
Voeg vervolgens het gehakt, de kruiden en sambal hieraan toe en bak het gehakt rul.
Bak even de tomatenpuree mee en voeg de tomatenblokjes en ketchup aan toe.
En als laatst een scheutje wijn.

Laat de saus +- 30 min op laag vuur pruttelen, af en toe roeren.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept heb ik van mijn vriend. Dit is ook wel echt een mannen pastasaus. Makkelijk met gehakt, ketchup (ja echt) scheutje wijn en natuurlijk niet te veel groente is dit een smakelijke saus voor over je spaghetti.
Ingrediƫnten
500 gram half om half gehakt
1 ui
3 teentjes knoflook
400 gram tomaten blokjes
70 gram tomatenpuree
+- 100ml ketchup
Scheut(je) rodewijn naar keuze
1 eetlepel sambal badjas
1/2 theelepel chilipoeder (afhankelijk hoe pittig je het wilt hebben)
1/2 theelepel paprikapoeder
1 flinke theelepel kerriepoeder
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490301
Homepage ID
3032617
Teller
0
Bron
Mijn vriend
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Romyeo