Stavros paprika pepers

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/11/2021 - 07:39
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Om de pijnboompitten crunch te maken, meng je de gesmolten boter en het paneermeel. Spreid uit op de voorbereide bakplaat en bak gedurende 10 minuten. Voeg de pijnboompitten toe en bak nog 10 minuten of tot ze goudbruin zijn. Strooi er de citroenschil en zout naar smaak over en zet opzij om af te koelen.
3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de paprika's toe en kook tot ze blaren vormen. Schenk de sherryazijn erbij om de pan te blussen en breng op smaak met peper en zout.
4. Serveer het pepermengsel meteen met de verkruimelde feta en de pijnboompittencrunch.
Afbeelding
Stavros paprika pepers
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het is belangrijk dat de paprika's gaar worden, zodat ze lekker zoet worden.  
Ingrediënten
10 g boter, gesmolten
25 g panko paneermeel
1 flinke eetlepel pijnboompitten
fijn geraspte schil van 1/4 citroen
1 eetlepel extra vierge olijfolie
200 g groene pepers of een kleine variëteit aan chilipepers
1¼ eetlepel sherryazijn
zoutvlokken en gekraakte peper
30 g feta, verkruimeld
Hulpmiddelen & keukengerei
bakplaat en bakpapier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1490289
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
George Calombaris - Australian masterchef -
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester