Koulourakia (Grieks brood met sesam)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/11/2021 - 07:30
Bereidingswijze
1 Om het koulourakia-deeg te maken, lost u de gist op in 400 ml lauw water, mengt u dit in een grote kom met bloem, zout en suiker en kneedt u tot een gladde massa. Dek af en zet een nacht in de koelkast. Voeg de volgende dag de extra bloem en het zout toe en kneed tot het is opgenomen.
2. Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht). Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
3. Verdeel het deeg in acht porties. Rol elke portie met de palm van je hand tot een 40 cm lang touw. Breng de twee uiteinden bij elkaar, draai ze om ze samen te voegen en vorm een cirkel.
4. Combineer de granaatappelmelasse en 2½ eetlepel water in een kleine kom.
5. Leg de koulourakia op een bakplaat en bestrijk met granaatappelglazuur. Bestrooi met de sesamzaadjes en een beetje zout.
6. Bak 15-20 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer warm met olijven en gezouten boter.
Afbeelding
Koulourakia (Grieks brood met sesam)
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Griekse specialiteit die koud en warm geserveerd kan worden 
Ingrediënten
2½ eetlepel granaatappelmelasse
40 g sesamzaadjes
zoutvlokken
(goede kwaliteit olijven en boter bestrooid met zoutvlokken of zwart Grieks zout, om te serveren)

Koulourakia-deeg :
3 theelepels gedroogde gist
300 g gewone bloem
1 theelepel tafelzout
1 theelepel basterdsuiker
270 g bloem extra
1 theelepel tafelzout, extra
Hulpmiddelen & keukengerei
bakplaat en bakpapier
keukenborstel om in te smeren
Leuke tips
Begin met dit recept de avond van tevoren zodat het deeg langzaam kan rijzen in de koelkast.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1490287
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
masterchef Australië
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester