Courgettesoep met gebakken knoflookmosselen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/09/2021 - 03:12
Bereidingswijze
1 Spoel de mosselen grondig. Pel en snipper de ui. Maak de selder schoon en snij 'm fijn. Spoel de courgettes en snij ze in stukken.
2 Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en 1/3 van de selder zacht. Voeg de mosselen en een scheutje kippenbouillon toe, dek af en laat de mosselen openen. Giet af en bewaar zeker het kookvocht.
3 Stoof de rest van de selder samen met de courgette aan in een scheutje olijfolie. Blus met het mosselvocht en de rest van kippenbouillon. Laat 15 minuten zacht koken, kruid met peper en eventueel wat zout en mix fijn.
4 Pel en plet de knoflook. Haal de mosselen uit de schelp en wentel ze door het paneermeel.
5 Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter, voeg de mosselen en de knoflook toe en bak ze goudbruin.

Serveer de soep met de gebakken mosselen en wat seldergroen.
Afbeelding
Courgettesoep met gebakken knoflookmosselen
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxNog gebakken knoflookmosseltjes over? Verwerk ze in deze courgettesoep
Ingrediƫnten
1 kg mosselen
2 courgettes
1 ui
3 selder stengels
2 knoflook teentjes
800 ml kippenbouillon
100 g paneermeel
boter
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1490261
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester