Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 150°C. Snij een hoedje van de pompoenen en verwijder de pitjes met een lepel. Zet ze in een ovenschaal en laat in 30 minuten zacht worden. Leg de hoedjes er het laatste kwartier bij. Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze in boter goudbruin en gaar. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar.
2 Verwarm een klont boter in een diepe pan en fruit hierin de ui, knoflook en tijmblaadjes. Voeg alle paddenstoelen toe en bak ze 2 minuten mee tot ze zacht zijn. Bestrooi met de bloem en bak nog eens 2 minuten. Blus met de madera en blijf roeren. Voeg zoveel groentebouillon toe tot alle ingrediënten net onderstaan. Laat de saus al roerend op laag vuur indikken. Schep er de kip en de room onder. Proef en breng op smaak met wat citroensap en eventueel extra peper en zout.
3 Schep de ragout in de pompoenen en werk af met wat Parmezaanse kaas en peterselie.
2 Verwarm een klont boter in een diepe pan en fruit hierin de ui, knoflook en tijmblaadjes. Voeg alle paddenstoelen toe en bak ze 2 minuten mee tot ze zacht zijn. Bestrooi met de bloem en bak nog eens 2 minuten. Blus met de madera en blijf roeren. Voeg zoveel groentebouillon toe tot alle ingrediënten net onderstaan. Laat de saus al roerend op laag vuur indikken. Schep er de kip en de room onder. Proef en breng op smaak met wat citroensap en eventueel extra peper en zout.
3 Schep de ragout in de pompoenen en werk af met wat Parmezaanse kaas en peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen heerlijk herfstrecept, extra mooi gepresenteerd
Ingrediënten
4 pompoenen (mini)
100 g cantharellen
100 g oesterzwammen
100 g champignons
1 ui (gesnipperd)
1 knoflook (geperst) teentje
2 tijm takjes
1 citroen
2 el peterselie (fijngehakt)
400 g kipfilet
20 cl room
30 g parmezaan
40 g bloem
7 cl rode wijn (madera)
1/2 L groentebouillon
boter
olijfolie
peper en zout
100 g cantharellen
100 g oesterzwammen
100 g champignons
1 ui (gesnipperd)
1 knoflook (geperst) teentje
2 tijm takjes
1 citroen
2 el peterselie (fijngehakt)
400 g kipfilet
20 cl room
30 g parmezaan
40 g bloem
7 cl rode wijn (madera)
1/2 L groentebouillon
boter
olijfolie
peper en zout
Leuke tips
Lekker met rijst.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490257
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht