Blancheer de boontjes en de peultjes 3 minuten en spoel ze koud. Laat goed uitlekken.
Roer een saus van kokosmelk, fijngesnipperde knoflook , visbouillon of vissaus, maizena en rode currypasta.
Bedek de bodem van een grote of 2 eenpersoons ovenschaaltjes met de peultjes, sperzieboontjes, repen Chinese kool en gehalveerde kerstomaatjes.
Giet er de saus overheen en zet dit voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Wrijf ondertussen de kabeljauw dun in met olijfolie en bestrooi lichtjes met peper en zout. Leg de kabeljauw na 20 minuten oventijd op de groente en laat de kabeljauw 20 minuten garen. Garneer met partjes limoen , serveer met rijst en geniet.
Ik had peultjes en daarbij nog wat sperzieboontjes van gisteren over. Fijn om in dit gerecht op te maken. Kerstomaatjes en Chinese kool. Lekker veel groente , die op smaak wordt gebracht met knoflook, rode currypasta en kokosmelk. Alles in de oven en laat maar lekker garen.
Na 20 minuten de kabeljauw erop en dan...... is het smullen. Heerlijk gerecht , dat niet kan mislukken .
Ik maakte de curry zelf volgens onderstaand recept. Teveel aan curry is prima in te vriezen.
Thaise-boemboe-rode-curry-zelf-maken-is-zo-gebeurd
3oo gram kabeljauwhaas of filet
200 ml kokosmelk
2 tenen knoflook, heel fijn gesneden
2 el rode currypasta zelf gemaakt ( of uit een potje )
1 el maizena
20 ml vissaus of ½ tablet vis bouillon
80 g sperziebonen
150 gram peultjes gerist en gehalveerd
75 g cherrytomaten gehalveerd
½ Chinese kool, in brede repen gesneden
partjes limoen om te garneren
Ovenschaal, pan voor de rijst, snijplank en mes