Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/08/2021 - 00:29
Bereidingswijze
- Verhit een wok op middelhoog vuur en voeg de olie toe. Fruit de groene currypasta tot aromatisch, voeg de kip toe en roer goed door de currypasta. Voeg de kokosmelk en het water (bouillon) toe en breng het snel aan de kook.
- Voeg de afgehaalde sugar-snaps, gesneden champignons, kaffir-limoenblaadjes en fijngesneden rode peper toe. Zet het vuur lager om te sudderen, dek de pan af en laat 10 minuten sudderen of tot de curry iets dikker wordt.
- Voeg de vissaus, suiker en korianderblaadjes toe. Strooi de cashewnoten erover en roer goed door elkaar.
- Garneer met een beetje fijngesneden lente ui en een limoentje.
Afbeelding
Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)
Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)
Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)
Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)
Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)
Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)
Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)
Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Fijn gesneden, gebakken kipfilet in groene currypasta met sugarsnaps, cashewnoten en champignons. Zo staat het op de kaart in mijn favoriete Thaise restaurantje (Krata Thai) en deze ingrediënten heb ik dit keer gebruikt in mijn Thaise groene curry met kip, omdat ik het daar altijd zo erg lekker vind. 
Ik heb al meerdere Thaise groene kipcurry's hier op Smulweb staan maar elke keer probeer ik er weer iets aan bij te schaven en omdat deze een groot succes was zet ik hem toch maar weer hier neer.

N.B.: Thaise Basilicum is hier niet altijd makkelijk verkrijgbaar, ik gebruik dan liever geen "gewone" Basilicum maar eerder Koriander ervoor in de plaats. Koriander is wel een hele andere smaak dan Thaise Basilicum maar persoonlijk vind ik dit beter passen in een Thais gerecht dan de "gewone" Basilicum (die ook geheel anders van smaak is).
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet (of kipdijfilet)
- 150 gram sugar snaps (of peultjes)
- 250 gram champignons
- handvol (geroosterde) cashewnoten
- 2-4 el groene currypasta
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 kopje water (of kippenbouillon)
- 6 kaffir limoenblaadjes (van de toko uit de diepvries)
- 1 rode peper (met of zonder pitjes al naar gelang gewenste pittigheid)
- 4 el vissaus
- 1 el palmsuiker (of bruine suiker)
- 15 gram koriander (of nog liever Thaise Basilucum)
- lente uitjes
- limoentje
- plantaardige olie
Leuke tips
Serveer er Thaise jasmijnrijst bij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490245
Homepage ID
2066044
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
wilmiewillemse