Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/07/2021 - 19:33
Bereidingswijze
Kruid de kipfilet met knoflookpoeder, peper en zout en gerookt paprikapoeder en laat dit even intrekken.


Verwarm een pan en bak de blokjes chorizo zachtjes bruin en licht knapperig. Roer er de mais doorheen en bak deze circa 5 minuten mee , totdat ze licht gebruind zijn. Voeg de helft van de knoflook toe . Bak even mee en voeg dan de oregano toe. Kruid lichtjes bij met peper en zout en haal alles uit de pan en zet opzij.

Voeg een klein klontje roomboter aan het resterende vet toe aan de pan en laat smelten. Bak de kipfilets om en om bruin circa 5 minuten per kant ( afhankelijk van de dikte) Haal ze uit de pan en hou onder aluminiumfolie warm.

Fruit de ui en de andere helft van de knoflook zachtjes glazig. Blus met de witte wijn en roer alle aanbaksels los. Laat even 1 of 2 minuutjes koken en voeg dan de melk toe. Roer alles door en laat er vervolgens de roomkaas in smelten. Voeg de kip weer toe aan de pan en laat de kip in 5 minuten verder garen.


Verdeel de kip op de borden en leg er de krokante chorizo met mais topping op. Werk af met de gesnipperde bieslook.
Afbeelding
Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais
Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais
Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais
Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais
Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais
Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais
Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais
Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en apart recept. Licht pittig door de chorizo. Ik heb dit gerecht geserveerd met onderstaande salade, want zonder groente is voor ons een maaltijd niet echt compleet.

Super-snelle-salade-van-bleekselderij-komkommer-en-tomaat
Ingrediënten
2 kleine kipfilets of een grote gehalveerd circa 125 gram p.p
75 gr chorizo, in blokjes gesneden
125 g maïskorrels uit blik, uitgelekt
75 g roomkaas met sjalot en bieslook ( Philadelphia)
60 ml droge witte wijn
80 ml volle melk ( half volle)
2 teentjes knoflook , fijngehakt
1 kleine ui, fijngehakt
1 klontje ongezouten roomboter
½ tl gerookt paprikapoeder,
½ tl knoflookpoeder
½ tl gedroogde oregano
zout en peper naar smaak
1 el bieslook geknipt
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank, pan, mes
Leuke tips
Serveer met rijst . Verdun de saus met een extra scheutje melk als de saus te dik is.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490243
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Serving Dumplings eigen tekst, foto en aanpassing.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47