Italiaanse walnotenlikeur Nocino

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/06/2021 - 20:23
Bereidingswijze
- Was de noten en snij ze in 4 stukken. Doe alle ingrediënten in een (brandschone) glazen pot en laat die op een zonnige plek trekken.
- Schud de pot dagelijks om, zodat de smaken zich vermengen.
- Zeef de vloeistof na zestig dagen door een schone doek (of koffiefilter) en doe hem in een leuk flesje.
- Vind je de likeur misschien nog een beetje te bitter kan je altijd wat suikersiroop (1:1 suiker/water op laten lossen) toevoegen voor een wat zoetere likeur.
Afbeelding
Italiaanse walnotenlikeur Nocino
Italiaanse walnotenlikeur Nocino
Italiaanse walnotenlikeur Nocino
Italiaanse walnotenlikeur Nocino
Italiaanse walnotenlikeur Nocino
Italiaanse walnotenlikeur Nocino
Italiaanse walnotenlikeur Nocino
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Walnotenlikeur maak je met groene onrijpe walnoten die nog zacht zijn van binnen. In Italië heeft iedere familie zo zijn eigen recept.
Ik heb het (om te beginnen) vrij eenvoudig gehouden maar je kunt nog met allerlei smaakjes variëren. Denk aan; vanillestokje, citroen, steranijs en nootmuskaat.
Ook kun je in plaats van inmaakbrandewijn wodka of jenever gebruiken.
Vind je de likeur misschien nog een beetje te bitter kan je altijd wat suikersiroop (1:1 suiker/water op laten lossen) toevoegen voor een wat zoetere likeur.

TIP: Gebruik handschoentjes tijdens het bereiden want anders krijg je hele vieze bruine handen die je voorlopig niet meer schoon krijgt.
Ingrediënten
- ½ liter inmaakbrandewijn
- +/- 10 jonge groene noten
- 4 el rietsuiker (of bruine suiker)
- 1 kaneelstokje
- 3 kruidnagels
Leuke tips
Een scheutje notenlikeur aangevuld met Prosecco is een heerlijk aperitief.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1490233
Homepage ID
2066044
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Author Image
wilmiewillemse