Artisjokken op olijfolie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/06/2021 - 10:41
Bereidingswijze
1 Zet een kom met het sap van 2 citroenen en 1 l ijswater klaar. Halveer de grotere artisjokken en verwijder de buitenste harde bladeren en het hooi. Leg de artisjokken in het citroenwater zodat ze niet verkleuren.
2 Schik de artisjokken in een lage brede kookpot. Giet er de olie over en voeg het zeezout toe. Verwarm de olie op een zeer laag vuur. De olie mag nooit beginnen te borrelen! Pel de knoflook en snij 'm samen met de citroen in dunne partjes. Voeg ze, met de kruiden, toe. Laat 30 minuten pocheren en vervolgens afkoelen in de olie.
3 Haal de artisjokken uit de olie, schik ze met de smaakmakers in gesteriliseerde bokalen. Giet er zoveel van de olie over tot ze onderstaan. Sluit de bokalen. Gebruik je bokalen met schroefdeksel, laat die dan ondersteboven afkoelen.
Afbeelding
Artisjokken op olijfolie
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept van opgelegde artisjokken is goed voor 2 glazen potten 
Ingrediënten
3 artisjokken
3 knoflook teentjes
3 citroenen
1 L olijfolie (van goede kwaliteit)
1 el zeezout
5 tijm takjes
1 el peperbolletje
Hulpmiddelen & keukengerei
2 glazen potten met deksel of schroefdeksel
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1490223
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester