Rendangballetjes met pittige rijst

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/05/2021 - 18:14
Bereidingswijze
* Versnipper de ui en meng deze door het gehakt.

* Bak de balletjes goudbruin en plaats deze dan in een aparte kom. Bewaar het vocht voor in te koken!

* Kook de rijst volgens instructies op de verpakking. Kook ook de sperziebonen beetgaar in de tussentijd.

* Meng in de pan met vleesvocht, de kokosmelk met de rendang tot een egale saus. Voeg daarna de boontjes en balletjes toe.

* Meng de sambal in de rijst. Roer dit goed door, zodat de sambal goed verdeeld is.

* Verdeel vervolgens de rijst over borden en giet het gehaktballetjes mengsel hierover.
Afbeelding
Rendangballetjes met pittige rijst
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
564 calorien p.p 
Officiele recept is met vega gehakt, maar met echte gehakt vind ik het zelf lekkerder.
Ingrediënten
400 gram gehakt, 300 gram sperziebonen, 250 gram rijst, 400 ml kokosmelk, 100 gram rendang (pakje boemboe), 1 ui, 2 tsp sambal oelek
Leuke tips
Zoals ik al verteld had, dit was officieel met vega-vlees gemaakt, dus dat zou je kunnen gebruiken.
Ik hou van lekker pittig, dus ik doe ook een tsp sambal in het vlees samen met de ui.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490221
Homepage ID
2847031
Teller
0
Bron
Jumbo recept
Waardering aantal
2
Waardering
4
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
KawaiiCute