Gewokte rundvlees

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/05/2021 - 15:11
Bereidingswijze
* Snipper de sjalotjes, knoflook en peper. Snij de lente-uitjes in royale stukken. Snij de runderlappen in reepjes.

* Roer de maïzena door het vlees.

* Kook de rijst gaar in lichtgezouten water volgens de bereidingstijd op de verpakking.

* Verhit olie in de wokpan. Bak de knoflook glazig en doe daarna de vleesreepjes erbij en bak dit op hoog vuur.

* Als het vlees bruin is, voeg dan de sjalotjes, peper en lente-ui toe op matig vuur.

* In de tussentijd kook de rijst.

* Als de lente-ui beetgaar is, voeg dan de oestersaus, suiker en sojasaus toe. Blijf dit goed doorroeren, zodat de suiker met de sauzen indikt tot een glazig papje.

* Als het papje de roerbak bedekt heeft is het wokken klaar. Bedek het bord met rijst en giet daar een beetje roerbak over.
Afbeelding
Gewokte rundvlees
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
305 calories p.p
Ingredi├źnten
500 gram runderlappen, 3 sjalotjes, 5 lente-uitjes, 4 tenen knoflook, 1 rode peper, 250 gram rijst, 3 tbsp suiker, 2 tbsp sojasaus, 1 tbsp maizena, 4 tbsp oestersaus, olie
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok
Leuke tips
Mijn man vind het roerbak lekker met gebakken uitjes erop, dus dat kan je naderhand op je bord doen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490219
Homepage ID
2847031
Teller
0
Bron
Spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
KawaiiCute