Koreaanse rijst bowl met gebakken eitje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/05/2021 - 11:52
Bereidingswijze
Snijd de champignons in plakjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de champignons 10-12 min. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng 100 ml azijn met 100 ml water en 2 el suiker tegen de kook aan. Los al roerend de suiker op en zet het vuur uit.
Schil de winterpeen, rasp grof en doe in een kom. Schaaf de komkommer in plakjes en doe in een kom. Schenk de helft van de zoetzuur over de wortel en de helft over de komkommer. Giet de rijst af en doe terug in de pan.
Verwarm het draadjesvlees volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren. Doe het warme draadjesvlees in een kom en trek met 2 vorken in stukken. Giet de zoetzure wortel en komkommer af.
Verdeel de rijst over 4 kommen of diepe borden. Leg het ei in het midden. Verdeel er de wortel, champignons, komkommer en draadjesvlees omheen. Sprenkel er de chilisaus over en serveer.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ken je de Koreaanse keuken al? Vandaag laten we je daarvan een heerlijk en eenvoudig recept zien.
Ingrediƫnten
400 g champignons
4 el zonnebloemolie
300 g zilvervliesrijst
100 ml azijn
2 el suiker
300 g winterpeen
1 komkommer
300 g draadjesvlees (Food by Four)
4 eieren
4 el sweet chilisaus
Leuke tips
Garneer de bowl eventueel met geroosterd sesamzaad en plakjes radijs.

bak eventueel een teentje knoflook en fijngesneden rode peper mee met de champignons
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Koreaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490215
Homepage ID
2796575
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
jumbosupermarkten