Stoofpot met zeevruchten en tomaat

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/05/2021 - 11:46
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de fruits de mer in een kom koud water ontdooien. Doe intussen 2 el olie in een kommetje en pers er 1 teen knoflook boven. Snijd het onafgebakken stokbrood in schuine plakken en leg deze op de bakplaat. Bestrijk het stokbrood met de knoflookolie.
Doe 50 g van de roerbakmix in het hakmolentje van de staafmixer en maal fijn. Snijd het loof van de venkel en houd het apart. Snijd de venkel in reepjes.
Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de gemalen groenten al omscheppend 3-4 min. Voeg de passata en 1½ el mosterd toe en breng aan de kook. Voeg de venkel toe en laat 5 min. koken.
Bak het stokbrood in 8-10 min. knapperig in de oven. Laat de fruits de mer uitlekken in en vergiet. Voeg de rest van de roerbakgroenten en fruits de mer toe aan de saus en stoof 5-7 min.
Splits intussen de eieren. Doe de eidooiers (het eiwit wordt niet gebruikt) in een hoge (maat)beker met de rest van de mosterd en de azijn. Pers er het andere teentje knoflook boven.
Zet de staafmixer op de bodem van de hoge beker. Schenk al mixend 300 ml olie in een dunne straal in de beker. Beweeg de staafmixer voorzichtig van boven naar beneden tot een gebonden mayonaise ontstaat. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel extra azijn. Verdun te dikke mayonaise met 1 el water.
Verdeel de visstoof over 4 diepe borden en garneer met het venkelloof. Smeer de mayonaise op het gebakken stokbrood en serveer bij de vis.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een stoofpot maken met zeevruchten? Waarom ook niet! Lekker en snel klaar.
Ingrediënten
2 g eieren
350 g fruits de mer (diepvries)
300 ml zonnebloemolie
2 tenen knoflook
1 g wit rustiek stokbrood (afbak)
400 g Italiaanse roerbakmix
1 g venkel
500 g gezeefde tomatenpassata
2 el fijne mosterd
2 el azijn + eventueel extra
Hulpmiddelen & keukengerei
1 bakpapier
1 knoflookpers
1 staafmixer met hakmolen
Leuke tips
Je kan mayonaise ook met de hand met een garde kloppen. Dit vereist wel wat extra geduld
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490213
Homepage ID
2796575
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
jumbosupermarkten