Bonenstoof met fetadip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/05/2021 - 11:39
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 220 °C. Snijd de tomaten en paprika in blokjes van 2 bij 2 cm. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan. Voeg de tomaten en paprika toe en stoof 10 min.
Doe de bonen en olijven in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Bak het brood in 5-8 min. krokant in de oven.
Snijd intussen de peterselie fijn. Schep de yoghurt in een bakje en roer er 1/3 van de peterselie door. Verkruimel er de helft van de feta boven, voeg 1 el olie toe en roer door. Breng op smaak.
Voeg de bonen, olijven en 1/3 van de peterselie toe aan de paprika-tomatenstoof en warm 3 min. mee.
Verkruimel de rest van de feta over de stoof en garneer met de rest van de peterselie. Serveer met de fetadip en het brood.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vandaag koken we een een heerlijk vega gerecht dat rijk van geur, kleur en smaak is.
Ingrediënten
5 trostomaten
1 paprikamix (3 stuks)
3 el olijfolie
400 g black eyed bonen
220 g zwarte olijven zonder pit
4 Turkse broodjes
15 g platte peterselie
150 g yoghurt Griekse stijl
200 g feta
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490211
Homepage ID
2796575
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
jumbosupermarkten