Kipstoof met pompoen, zwarte bonen & Carribean spice

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/05/2021 - 05:39
Bereidingswijze
1 Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm. Halveer de paprika, verwijder de steel- aanzet en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in reepjes en halveer deze. Snijd de kip in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip, bleekselderij, paprika en Caribbean spice 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
2 Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
3 Voeg de tomaten, bonen, pompoen en het hete water toe en breng aan de kook. Laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Roer af en toe.
4 Snijd de salade-ui in dunne ringen. Breng de stoof op smaak met peper en zout en bestrooi met de salade-ui.

Lekker met limoen.

Afbeelding
Kipstoof met pompoen, zwarte bonen & Carribean spice
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bouw een Caraïbisch feestje met deze kipstoof met Caribbean spice!
Ingrediënten
4 stengels bleekselderij
1 gele paprika
390 g scharrelkipdijfilet
3 el arachideolie
2½ el Euroma by Jonnie Boer Caribbean spice
5 trostomaten
800 g zwarte bonen in blik
400 g koelverse muskaatpompoenstukjes
250 ml heet water
½ bosje salade-ui
Leuke tips
Bewaartip : Je kunt de stoof 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Caribisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490201
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
ah
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
marcdepester