Pompoenlasagne XL met geitenkaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/05/2021 - 05:31
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en draderige binnenkant en snijd de helften met schil in blokjes van 2 cm. Snijd de uien in parten, de tenen knoflook in dunne plakjes en de tomaten in grove stukken.
2 Verdeel de pompoen, tomaat inclusief sap uit het blik, ui en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven, tot de pompoen zacht is. Neem uit de oven en laat iets afkoelen.
3 meng de passata met peper en eventueel zout. Pureer de geitenkaasschijfjes, eieren en ricotta met de staafmixer.
4 Verdeel de helft van de passata over de bodem van de ovenschaal. Leg ⅓ van de lasagnevellen erop, gevolgd door ⅓ van het pompoen-uimengsel en ⅓ van het geitenkaasmengsel. Herhaal nog 2 keer en eindig met de rest van de passata. Bestrooi met de geraspte geitenkaas.
5 Bak 50-55 min. in het midden van de oven. Dek de bovenkant af met aluminiumfolie als die te donker wordt. Laat 10 min. afkoelen voor het serveren.

Afbeelding
Pompoenlasagne XL met geitenkaas
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Veel eters over de vloer of fan van mealpreppen? Deze XL lasagne geeft je genoeg voor maar liefst 8 porties!
Ingrediënten
2 kg oranje pompoen
2 rode uien
3 tenen knoflook
400 g gepelde tomaten in blik
3 el milde olijfolie
690 g passata di pomodoro
400 g geitenkaas schijfjes
3 middelgrote eieren
250 g ricotta
500 g verse lasagne all'uovo
150 g geraspte geitenkaas




Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier

staafmixer

ovenschaal (35 x 25 cm)
Leuke tips
Vegatip : Gebruik 250 g extra zachte geitenkaas in plaats van ricotta.

Combinatietip : Geen geraspte geitenkaas? Vervang het door belegen of rasp een stuk oude belegen kaas.

Bewaartip : Je kunt de lasagne goed invriezen. Laat afkoelen, snijd hem in stukken, doe in ziplockzakken of diepvriesbakjes en leg in de vriezer. In de vriezer kun je de lasagne 3 maanden bewaren. Haal de lasagne de avond voor je het wilt gaan eten uit de vriezer en laat in de koelkast ontdooien. Bak ca. 15 min. in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1490199
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
ah
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester