Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de pompoen, snijd in vieren en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm. Halveer de knoflookbollen in de breedte.
2 Verdeel de pompoen en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ¾ van de olie. Rooster 15 min. in de oven tot de pompoen goudbruin is. Schep halverwege om.
3 Voeg de boerenkool, walnoten en de rest van de olie toe. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 5 min. tot de boerenkool krokant is en de walnoten goudbruin.
4 Knijp de tenen knoflook uit de schil en meng met het pompoenmengsel.
2 Verdeel de pompoen en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ¾ van de olie. Rooster 15 min. in de oven tot de pompoen goudbruin is. Schep halverwege om.
3 Voeg de boerenkool, walnoten en de rest van de olie toe. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 5 min. tot de boerenkool krokant is en de walnoten goudbruin.
4 Knijp de tenen knoflook uit de schil en meng met het pompoenmengsel.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Handig: in één keer een grote traybake de oven in en in twee porties verdelen. Eet je de ene dag pasta, de andere dag stamp!
Ingrediënten
2 kg flespompoen
2 bollen knoflook
120 ml milde olijfolie
150 g verse boerenkool
200 g ongebrande en ongezouten walnoten
2 bollen knoflook
120 ml milde olijfolie
150 g verse boerenkool
200 g ongebrande en ongezouten walnoten
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier en bakplaat
Leuke tips
Je kunt in plaats van flespompoen ook Crown- of Kabocha-pompoen gebruiken.
Je kunt de afgekoelde pompoen in een luchtdichte bak of zak 2-3 dagen bewaren in de koelkast.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1490197
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
ah
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch