Geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/05/2021 - 05:22
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de pompoen, snijd in vieren en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm. Halveer de knoflookbollen in de breedte.
2 Verdeel de pompoen en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ¾ van de olie. Rooster 15 min. in de oven tot de pompoen goudbruin is. Schep halverwege om.
3 Voeg de boerenkool, walnoten en de rest van de olie toe. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 5 min. tot de boerenkool krokant is en de walnoten goudbruin.
4 Knijp de tenen knoflook uit de schil en meng met het pompoenmengsel.

Afbeelding
Geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Handig: in één keer een grote traybake de oven in en in twee porties verdelen. Eet je de ene dag pasta, de andere dag stamp!
Ingrediënten
2 kg flespompoen
2 bollen knoflook
120 ml milde olijfolie
150 g verse boerenkool
200 g ongebrande en ongezouten walnoten
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier en bakplaat
Leuke tips

Je kunt in plaats van flespompoen ook Crown- of Kabocha-pompoen gebruiken.
Je kunt de afgekoelde pompoen in een luchtdichte bak of zak 2-3 dagen bewaren in de koelkast.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1490197
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
ah
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester