Mediterranen Quinoa met zalm en groente (zoutarm)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/04/2021 - 19:44
Bereidingswijze
1. Was de groente en snij deze voor, hak de knoflook fijn en snipper de ui.
2. Bereid de Quinoa volgens de verpakking
3. Verhit 1 el olie in de wok pan en fruit hierin het uitje en de knoflook.
4. Zet het vuur middelhoog en voeg de courgette en de kruiden (behalve het kerriepoeder) toe in de wok pan.
5. Breng de zalm op smaak met peper en zout.
6. Verhit de koekenpan en verwarm 2 el olie. Bak hierin de zalm gaar.
7.Voeg de tomaten toe aan de wok pan. Laat dit even pruttelen.
8. Giet de quinoa af en schep deze op het bord.
9. Schep daarboven op een paar scheppen groente en leg de zalm hierboven op.
10. Voor wat extra smaak kan je er een beetje kerriepoeder eroverheen strooien.
Eetsmakelijk!
Aantal personen
3.00
Aantal stuks
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept heb ik onlangs bedacht voor mijn schoolopdracht, waarbij ik een weekmenu moest bedenken voor prefentie voor ondervoeding bij ouderen.
Ingrediƫnten
500 gram Quinoa
3 moten zalm
1 courgette
1 ui
3 tomaten
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie (30 gram)
Theelepel Tijm
Theelepel basilicum
2 Theelepels peterselie
1 Theelepel komijn
1 Theelepel kerriepoeder
evt. 45 gram cashewnoten
Hulpmiddelen & keukengerei
Kookpan
Wokpan
koekenpan
snijplank
mes
pollepel
Leuke tips
Maak het gerecht mooi op door er 15 gram cashewnoten en een beetje kerriepoeder eroverheen te strooien.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490193
Homepage ID
3032407
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
franciscaredder