Mosselen à la crème

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/04/2021 - 06:22
Bereidingswijze
Verwarm een sauspan en doe hier de boter in.
Fruit de sjalot, knoflook en bleekselderij aan tot deze glazig is.
Blus af met witte wijn en kook tot de helft in.
Voeg de slagroom toe en kook tot de helft in, breng op smaak met peper en zout.
Was de mosselen en maak deze schoon(baard verwijderen), gooi de kapotte schelpen weg.
Doe de mosselen in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.
Stomen 85ºC. Tijd: 12-15 minuten.
Wanneer e mosselen open staan, zijn ze klaar.
Meng de roomsaus met de gehakte peterselie door de mosselen.
Serveer de mosselen direct.
Afbeelding
Mosselen à la crème
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker weggeweest in eigen land? Of misschien nog een vakantie in het vooruitzicht? Deze zomer zetten wij de Hollandse recepten in het zonnetje, want wat heeft onze keuken toch veel heerlijke recepten! Liefhebber van mosselen? Probeer dan zeker deze mosselen à la crème uit de stoomoven.
Ingrediënten
1 kg. mosselen
1 stuks sjalot gesnipperd
2 stengels bleekselderij fijngesneden
2 tenen knoflook geperst
1/4 bosje peterselie gehakt
150 ml. witte wijn
300 ml. slagroom
Boter
Hulpmiddelen & keukengerei
Sauspan
Stoomovenpan met gaatjes
Leuke tips
Lekker met Vlaamse frites uit de oven.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490175
Homepage ID
899256
Teller
0
Bron
Miele
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
victorv