cold brew koffie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/16/2021 - 09:53
Bereidingswijze
-Doe de fijngemalen koffie in je french press, kan of pot en giet er zachtjes en geleidelijk aan het water bij.
-Roer er voorzichtig met een lepel door en zorg ervoor dat alle koffie door het water is opgenomen.
-Dek je pot af en laat de koffie op zijn minst 12 uur trekken op kamertemperatuur.

-Hierna is het tijd om de koffie te filteren.
-Als je een french press hebt gebruikt, kun je de filter langzaam omlaag duwen. Als je een kan of pot hebt gebruik, filter je hem met een koffiefilter. Zorg er wel voor dat je deze eerst nat maakt, zodat je koffie niet naar papier gaat smaken.

-Ziezo, je zelfgemaakte cold brew koffie is nu klaar!
-Je kunt hem tot 2 weken afgedekt bewaren in de koelkast.

-Serveer hem puur, met ijsblokjes of koude melk.

Genieten maar!
Afbeelding
cold brew koffie
cold brew koffie
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
=16pxCold brew koffie is niet hetzelfde als ijskoffie. Het is eerder het jonge, hippe zusje. Ijskoffie=16px wordt warm gezet en daarna afgekoeld, terwijl bij cold brew gemalen koffie vermengd wordt met koud water, hierna 12-24 uur in een afgesloten bak moet trekken, om vervolgens gefilterd te worden. Daardoor is er ook een verschil in smaak: cold brew is zachter en zoeter van smaak dan een ijskoffie.
Ingrediënten
250 gram fijngemalen koffie (van een zeer goede kwaliteit)
1 liter water (koud)
een filter
Hulpmiddelen & keukengerei
French press ( zie foto)
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Niet-alcoholische dranken
Recept ID
1489961
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester