Gratin Florentin

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/16/2021 - 09:44
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Giet af. Pureer met de warme melk en het ei. Breng op smaak met foelie, peper en zout.
2 Spoel de spinazie. Laat de groente slinken in het aanhangende water. Kruid met foelie, peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet.
3 Fruit de uisnippers glazig in een likje olijfolie. Doe er het gehakt bij. Bak het rul (tot het uiteenvalt) op een matig vuur.
4 Vet een diepe ovenschaal in met boter of olie. Doe er de helft van de puree in, schep daarop het gehakt en de spinazie. Dek af met de rest van de puree.
5 Beleg met vlokjes boter. Zet 15 minuten in de oven, of tot het bovenste aardappellaagje mooi goudbruin is.
Afbeelding
Gratin Florentin
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Niet alleen de kinderen zullen ervan smullen.......
Ingrediënten
1 kg bloemige aardappelen
1 kg spinazie (verse)
400 g gehakt
1 ui (klein, fijngesnipperd)
1/2 L melk
1ei
boter
olijfolie
foelie (of nootmuskaat)
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1489959
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester