Havermoutmuffins met appel en rozijnen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/15/2021 - 13:43
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Prak de banaan zo fijn mogelijk en rasp de appel met een grove rasp.

Doe alle ingrediënten in een kom en mix alles goed door elkaar tot je een mooi beslag hebt.

Neem een muffin bakvorm, doe daar 12 muffinpapiertjes in en verdeel het beslag erover.

Bak de muffins in 20 tot 25 minuten af in de oven.
Afbeelding
Havermoutmuffins met appel en rozijnen
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
De naam van deze baksels is een beetje verraderlijk. Bij een muffin denk je toch al gauw aan een mierzoete traktatie die bovendien bol staat van de calorieën 😉Deze gezonde variant van de muffin bevat veel minder calorieën, maar smaakt ook wel heel anders dan een gewone muffin. Is ie minder lekker? Nee, dat niet per se. Het is gewoon anders.Dit is de omschrijving die ook op project gezond staat.
Ingrediënten
140 gram havermout, 1 rijpe banaan, 2 eieren, 125 ml melk, 1 zakje bakpoeder (16 gram), 15 gram honing, 1 appel, 40 gram rozijnen, 1 tl kaneel
Leuke tips
In principe kun je aan deze muffins alles toevoegen wat je maar lekker vindt. Denk bijvoorbeeld eens aan cranberries, cacao, hazelnoten of walnoten.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1489947
Homepage ID
2152203
Teller
0
Bron
Project gezond
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Vegetarisch
Author Image
williejj