Maak je eigen kruidenbitter

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 06/27/2021 - 10:22
Bereidingswijze
Was de vruchten goed alvorens je de schil gebruikt
Doe alle specerijen in de vijzel
Voeg de kruiden en schillen toe aan de fles jenever
Laat deze 2 weken rusten op een donkere plek, schud af en toe
Proef al eens en voeg enkele specerijen extra toe of haal er enkele uit naar eigen smaak
Voeg de suiker toe en laat nog 1 week rusten
Giet de jenever door een fijne zeef en hierna door een koffiefilter
Aantal personen
1.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
=16pxEen bittertje (ook kruidenbitter of een glaasje bitter) is jenever of brandewijn waarin een mengsel van kruiden heeft getrokken. Dit kan je natuurlijk makkelijk zelf maken met je eigen favoriete kruiden.
Ingrediƫnten
0.5 l jonge jenever
schil van 1/2 limoen
schil van 1/2 sinaasappel
schil van 1/2 citroen
1/2 steranijs
1 tl korianderzaad
5 zwarte peperbolletjes
4 jeneverbessen
1/2 vanillestok
2 kardemompeulen
takje salie
takje tijm
2 laurierblaadjes
1 el suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Fles jenever (1 liter), fijne rasp om citroenschil e.d. te raspen, mortier&vijzel, fijne zeef, koffiefilter en drie weken geduld!
Leuke tips
Leg de fles voor gebruik in de diepvries.
Vind je jenever te sterk kwa alcohol percentage, gebruik dan 1/2 deel jenever & 1/2 deel brandewijn.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1488787
Homepage ID
1997068
Teller
6
Bron
https://kriskookt.be/maak-je-eigen-kruidenbitter/
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
JosRi
Gelegenheid