Pissaladière met rode paprika, ui en olijven

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 06/15/2021 - 11:03
Bereidingswijze
1. Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui op middelhoog vuur goudbruin. Zet het vuur laag en laat in 30 min. op laag vuur zacht en zoet worden (karamelliseren). Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2 . Verwarm de oven voor op 180 °C. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg na 20 min. de helft toe aan de uien. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes van 1 cm breed.

3. Rol het deeg met bakpapier uit op een bakplaat. Verdeel de ui erover. Maak met de paprikareepjes een ruitpatroon op de ui en verdeel de olijven erover. Laat in ca. 25 min. gaar worden in de oven. Bestrooi met de rest van de tijm.
Afbeelding
Pissaladière met rode paprika, ui en olijven
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hartige taart met maar 20 min. bereiding en de oven doet de rest.
Ingrediënten
1 kg middelgrote ui
3 el milde olijfolie
5 g verse tijm
1 rode paprika
270 g vers bladerdeeg
50 g Taggia-olijven
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1488527
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
ah
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester