Spaghetti-frittata met sperziebonen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 05/17/2021 - 11:08
Bereidingswijze
1. Kook de spaghetti in 8 min. beetgaar. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de spekblokjes 5 min. Pel de knoflook, voeg toe en bak mee. Klop intussen de eieren los. Raps de kaas grof en voeg toe. Snijd de peterselie fijn en roer er de helft door.

2. Verwijder de knoflook uit de pan. Giet de spaghetti af en schep samen met de spekjes door het eimengsel. Verhit 1 el olie in de koekenpan en verdeel de spaghetti gelijkmatig over de pan. Doe het deksel op de pan en bak 10 min. op middelhoog vuur.

3. Verwijder intussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook in 5 min. beetgaar. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de tomaatjes 3 min. tot ze net opengebarsten zijn. Klop 3 el olie met de azijn in een ruime kom tot een dressing. Voeg de helft van de resterende peterselie toe en breng op smaak.

4. Keer de frittata met behulp van een groot bord en bak nog 5 min. Giet de sperziebonen af en schep samen met de tomaatjes door de dressing. Verdeel de salade over een schaal. Schuif de frittata op een bord, garneer met de rest van de peterselie en serveer met de salade.
Afbeelding
Spaghetti-frittata met sperziebonen
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een omelet kun je in principe overal mee vullen. Probeer deze variant met een spaghetti vulling eens. Een heerlijke sperziebonen salade voor erbij en je hebt een lekker maaltijd op tafel staan. 
Ingrediënten

300 g spaghetti met ei
6 el olijfolie
125 g gerookte spekblokjes (duopak à 2 x 125 g)
2 tenen knoflook
5 eieren
80 g jong belegen Goudse kaas (stuk)
15 g platte peterselie
500 g sperziebonen
250 g cherrytomaten
1 el azijn

Leuke tips
Verdeel het spaghettimengsel over de holtes van een ingevette muffinvorm en bak in 15 min. op 200 C in de oven knapperig. Leuk voor bij de lunch of in een broodtrommeltje.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1487989
Homepage ID
2796575
Teller
8
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Author Image
jumbosupermarkten