Captains dinner

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 05/17/2021 - 10:18
Bereidingswijze
1. Snipper de uien. Hak de knoflook fijn. Was de preien en snijd in ringen. Verhit in een koekenpan de boter. Fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de prei toe en bak in 4 min. zacht en gaar.

2. Doe de kapucijners in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Verhit een koekenpan zonder boter of olie. Bak het spek in 4 min. aan beide kanten knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Schep de kapucijners door de prei en smoor 6 min. tot de kapucijners warm zijn. Schep regelmatig om. Breng op smaak met (chili)peper.

3. Verdeel de kapucijners over 4 borden. Leg er het krokante spek op. Schep de piccalilly erbij en serveer met zoetzure augurken en/of uitjes.
Afbeelding
Captains dinner
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is nou eens een lekker én makkelijk gerecht. 
Ingrediënten

2 uien
2 tenen knoflook
2 preien
25 g roomboter
800 g kapucijners
110 g biologisch spek (vleeswaren)
4 el piccalilly
4 el zoetzure augurken of 4 el zilveruitjes

Hulpmiddelen & keukengerei
keukenpapier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1487983
Homepage ID
2796575
Teller
1
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
jumbosupermarkten