Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/25/2021 - 19:16
Bereidingswijze
Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit de knoflook zachtjes 1-2 minuten. Voeg dan de pastinaak en de paddenstoelen toe en bak deze omscheppend circa 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Wrijf de taartvorm dun met olie in en bekleedt de vorm met het deeg. Prik wat gaatjes in het deeg en strooi er het paneermeel en ongeveer de helft van de stukjes hazelnoot erover.

Klop de eieren los met de room, de kerrie en voeg de helft van de komijnekaas toe. Roer alles goed door en meng er wat gemalen peper door ( zout)

Schep de paddenstoelen en de pastinaak op de bodem en giet er het ei-roommengsel overheen. Bestrooi de taart met de andere helft van de komijnekaas en de hazelnoten en zet de taart voor 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.



Afbeelding
Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....
Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....
Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....
Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....
Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....
Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....
Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....
Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mocht je op zoek zijn naar een vegetarische taart, probeer dan deze topper met pastinaak, paddenstoelen, komijnekaas en hazelnoten. Een vegetarisch gerecht waarbij je het vlees niet mist. Door de smaak van de komijnekaas en de crunch van de hazelnoten.

Mocht je geen liefhebber zijn van komijnekaas, dan kun je uiteraard een kaas nemen die wel volgens jouw smaak is.

Wij hebben ervan genoten :)
 
Ingrediënten
150 gram geschilde pastinaak in dunne plakjes of reepjes
200 gram gemengde paddenstoelen( ik heb alleen kastanje champignons genomen)schoongeveegd in stukjes
1 teen knoflook gesnipperd
75 gram geraspte komijnekaas
3 plakjes hartig taartdeeg ontdooid
1 1/2 el paneermeel
scheutje olie
2 eieren
1 flinke tl kerriepoeder
peper en zout naar smaak

100 ml koksroom
75 gram ongezouten hazelnoten grof gehakt
Hulpmiddelen & keukengerei
pan, taartvorm met losse bodem snijplank en mes
Leuke tips
Serveer de taart met een eenvoudige salade naar keuze. Vervang de komijnekaas in dit recept door belegen kaas.

Varieer met de groente en vervang de pastinaak door courgette, bloemkool of broccoli.

Neem tijm in plaats van kerrie.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1486037
Homepage ID
2796273
Teller
210
Bron
Proef het Zuiden eigen tekst en foto's
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
Keukensloofje47