Italiaanse ovenschotel van laagjes aardappel, rijst en groenten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/25/2021 - 11:28
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de ui en snij in ringen. Spoel de courgette en snij in fijne plakjes van ongeveer 5 millimeter. Schil de aardappelen snij in plakjes van 3 millimeter. Hak de peterselie fijn. Snij de tomaten in plakjes van 5 millimeter. Pel en plet de knoflook.
2 Vet een ovenschaaltje in en leg onderaan een laagje aardappelen. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Beleg met een laagje tomaat en courgette, bestrooi met rijst, knoflook, peterselie, oregano, peper en parmezaan. Herhaal nu de laagjes en eindig met aardappelen, overgiet met de groentebouillon en bestrooi met parmezaan.
3 Zet de ovenschaal 45 tot 50 minuten in de oven en garneer met het basilicum.
Afbeelding
Italiaanse ovenschotel van laagjes aardappel, rijst en groenten
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxDeze ovenschotel uit de Italiaanse regio Puglia is overheerlijk én geschikt voor vegetariërs. 
Ingrediënten
risottorijst 150 g
aardappelen (grote) 4
courgettes 2
vleestomaten 3
ui (grote) 1
peterseliehandje
vers basilicum blaadjes 6
knoflook teentjes 2
gedroogde oregano ½ tl
geraspte parmezaan 100 g
groentebouillon 400 ml
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1486033
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester