Snelle stoof met rundergehakt en pompoenpuree

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/25/2021 - 10:22
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Snijd de uien in halve ringen. Schil of schrap de winterpeen en snijd in plakjes.

2. Verdeel de helft van de pompoenblokjes over de met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olie. Verdeel er de takjes tijm uit de kruidenmix over. Rooster de pompoen in 18 min. in de voorverwarmde oven gaar.

3. Verhit intussen 2 el olie een braadpan en bak de ui met het rundergehakt 2 min. aan. Halveer de champignons en voeg ze met de takjes salie en oregano uit de kruidenmix al omscheppend 2 min. aan.

4. Voeg de wortel en de rest van de pompoen toe aan het gehakt en bak al omscheppend 5 min. mee. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Voeg 100 ml kokend water uit de waterkoker toe en laat met de deksel op de pan ca. 15 min. op laag vuur stoven.

5. Verhit intussen in een koekenpan de overgebleven 2 el olie en bak de aardappelen in 10 min. goudgeel. Ris de naaldjes van de rozemarijn uit de kruidenmix, hak ze fijn en bak ze mee.

6. Neem de pompoen uit de oven en doe de blokjes in een kom. Verwijder de tijm. Verwarm de ovengrill voor. Schep de aardappelen in de ovenschaal, strooi er de kaas over en gratineer 5-8 min. onder de hete ovengrill tot de kaas goudgeel en krokant is.

7. Stamp intussen de geroosterde pompoen tot grove puree. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

8. Verdeel de pompoenpuree over de borden, schep er de stoof bij. En serveer met de gegratineerde aardappelen.
Afbeelding
Snelle stoof met rundergehakt en pompoenpuree
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Snelle stoof met rundergehakt en pompoenpuree
Ingrediënten
2 uien
1 winterpeen
800 g pompoenblokjes (of 1 biologische flespompoen)
6 el olijfolie
20 g verse Italiaanse kruidenmix
500 g rundergehakt
250 g biologische kastanjechampignons
450 g opbakaardappelen met schil
175 g geraspte oude kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
1 bakplaat bekleed met bakpapier
1 braadpan
1 ovenschaal
1 pureestamper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1486027
Homepage ID
2796575
Teller
78
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
jumbosupermarkten