Ovenschotel van varkensvlees en bonen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/25/2021 - 09:30
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de selder en courgette in stukjes. Pel en snipper de ui. Hak de peterselie.
2 Schroei het vlees dicht in olie. Schep uit de pan en hou apart. Bak in dezelfde pan de worsten. Snij in stukjes en hou apart. Bak het spek samen met de ui en de venkelzaadjes.
3 Stoof de selder en courgette aan in olie. Voeg tomaten, wijn en bouillon toe. Laat 5 minuten sudderen.
4 Doe ook het vlees en de bonen in de pan. Verwarm tot het kookpunt. Schep alles in een ovenschaal en leg er de takjes tijm bij.
5 Meng het broodkruim met de gesmolten boter en peterselie. Verdeel alles over de ovenschotel. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven. Neem dan de folie weg en zet nog 10 minuten in de oven.
Afbeelding
Ovenschotel van varkensvlees en bonen
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxLekker met aardappelpuree deze ovenschotel
Ingrediënten
500 g varkensstoofvlees
1 ui
4 Parijse worsten
200 g spekblokjes
1 courgette
1selder
400 g witte bonen
tijm
400 g tomaten
1/2 peterselie bosje
1tl venkelzaadjes
12 cl droge witte wijn
25 cl bouillon
olijfolie
50 g broodkruim
30 g boter
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1486025
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester