Groene curry met kikkererwten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 02/24/2021 - 16:49
Bereidingswijze
1. Halveer de Chinese kool in de lengte en snijd in dunne reepjes. Doe 1/3 in een kom. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en voeg toe. Pers de citroen uit. Breng het citroensap met de gembersiroop in een steelpan tegen de kook aan. Schenk over de Chinese kool met radijs, schep om en laat staan tot gebruik.

2. Giet de kikkererwten af. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de helft van de kikkererwten 5 min. Voeg na 5 min. 1 el olie en 1 tl Thaise groene curry toe. Bak de erwten in nog 5 min. al omscheppend knapperig.

3. Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Verhit 1 el olie in een wok en fruit rest van de groene curry. Doe er de rest van de kool en de rest van de kikkererwten bij. Schenk er de kokosmelk bij, breng tegen de kook aan en stoof de kool in 5 min. gaar.

5. Verdeel de rijst over 4 borden en schep er de curry over. Garneer met de knapperige kikkererwten en serveer met de zoetzure koolsalade.
Afbeelding
Groene curry met kikkererwten
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Groene curry met kikkererwten
Ingrediƫnten
1 Chinese kool
1 bosje radijs
1 citroen
2 el gembersiroop (flesje Ć  175 ml)
400 g kikkererwten
2 zonnebloemolie
70 g Thaise groene curry (Fairtrade Original)
275 g notenrijst
400 ml kokosmelk
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1486021
Homepage ID
2796575
Teller
30
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Vegetarisch
Author Image
jumbosupermarkten