Courgette-kaas omelet

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/2021 - 07:08
Bereidingswijze
Schil de courgettes en aardappelen en rasp ze. Doe ze samen met de basilicum in een kom. Verwijder de korst van de Reblochon en laat hem smelten in warme room. Giet dit bij de groenten en voeg de andere ingrediënten (behalve de olijfolie) toe. Goed mengen en op smaak brengen met peper en zout.

Warm een grote pan op met een beetje olijfolie. Doe het courgettemengsel in de pan en dit bakken op een zacht vuur tot de onderkant mooi bruin is. Voorzichtig omdraaien op een bord en opnieuw in de pan laten glijden. Bakken tot ook de onderkant goudbruin is. Plaats de pan nog 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.

Voor de topping meng je de Griekse Yoghurt met de zeste van citroen, peper en zout. Afwerken met een lente-uitjes of verse kruiden naar smaak.
Afbeelding
Courgette-kaas omelet
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mega lekkere omelet 
Ingrediënten
2 courgettes
2 aardappelen
100 gram kaas (Reblochon)
2 deciliter room
10 basilicumblaadjes (fijngehakt)
2 eieren
2 eetlepels maïzena
1 lookteentje (geplet)
olijfolie
peper
zout
Voor de topping
125 gram Griekse yoghurt
1 citroen (zeste)
peper
zout
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1485219
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester