Limoncello - mousse met pistachenootjes...

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/29/2020 - 16:21
Bereidingswijze
Klop de dooiers met de suiker en de geraspte schil van de citroen tot een dikke lichtgele massa. Laat de gelatine 5 minuten in koud water weken en verwarm ondertussen het citroensap in een pannetje. Knijp de gelatine uit en roer door het citroensap in de pan. Haal van het vuur en laat wat afkoelen.

Klop vervolgens het citroengelatine mengsel door het ei mengsel en roer er de limoncello door.

Klop de eiwitten en in een andere kom de slagroom met het poedersuiker stijf.

Spatel eerst de slagroom en vervolgens het eiwit door de massa. Verdeel over 4 coupes en laat 2 uur in de koelkast opstijven.

Werk af met de in stukjes gehakte pistachenootjes en serveer eventueel met een klein glaasje limoncello ernaast.
Afbeelding
Limoncello - mousse met pistachenootjes...
Limoncello - mousse met pistachenootjes...
Limoncello - mousse met pistachenootjes...
Limoncello - mousse met pistachenootjes...
Limoncello - mousse met pistachenootjes...
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gemakkelijk te maken dessert. Op voorhand te maken en erg lekker en luchtig. Ook een mooi  dessert met Pasen  en dan versierd met paaseitjes en pistache.
Ingrediënten
2 eieren gesplitst
1 citroen geraspt en uitgeperst
40 gram fijne kristalsuiker
4 gram witte gelatine
100 ml slagroom
1el poedersuiker
20 gram ongezouten gepelde pistache in stukjes
50 ml limoncello
Hulpmiddelen & keukengerei
Hakmes , snijplank, pannetje
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1483809
Homepage ID
2796273
Teller
90
Bron
Libelle lekker eigen tekst en foto's
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
Keukensloofje47