Italiaans champignonpannetje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/29/2020 - 12:00
Bereidingswijze
Bak de champignons in de gesmolten roomboter even aan. Haal ze uit de pan en smoor de knoflook en sjalot snippers in het overgebleven vet . Roer er de kruiden en peper en zout door en bak even mee.

Roer de inhoud van de pan door de champignons. Kwast de minimannetjes pannetjes lichtjes in met olijfolie en vul ze met de champignons. Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden met de dekseltjes op de pannetjes. Serveer met knapperige stukjes geroosterd brood met Italiaanse kruidenboter.
Afbeelding
Italiaans champignonpannetje
Italiaans champignonpannetje
Italiaans champignonpannetje
Italiaans champignonpannetje
Italiaans champignonpannetje
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Jaren geleden was ik helemaal in de ban van de minipan en heb dus destijds 6 van deze  schattige pannetjes aangeschaft en regelmatig bij dinertjes gebruikt.   Nu uit die kast ermee voordat ze helemaal verstoffen :) en er een heerlijk, eenvoudig  vegetarisch tussengerecht in gepresenteerd.
Ingrediënten
250 gram champignons grote exemplaren gehalveerd of in vieren
1 1/2 dessertlepel Italiaanse kruiden
peper en zout naar smaak
klont roomboter
1 sjalotje gesnipperd
2 flinke tenen knoflook gesnipperd
Hulpmiddelen & keukengerei
pan en minipannetjes of schaaltjes snijplank en mes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Tussengerecht
Recept ID
1483799
Homepage ID
2796273
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
Keukensloofje47