Lasagne met spinaziedragonsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/14/2020 - 07:39
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheut olijfolie en stoof hierin de ui en de knoflook zacht. Voeg de spinazie toe en roerbak 2 minuten. Giet in een vergiet, laat goed uitlekken en hak fijn. 2 Bak het gehakt rul in een scheut olijfolie en kruid met peper en zout.
2 Bak het gehakt rul in een scheut olijfolie en kruid met peper en zout.
3 Smelt de boter met de bloem, laat 1 minuut al roerend bakken en giet geleidelijk aan de kippenbouillon en melk erbij. Blijf voortdurend roeren tot je een glad sausje hebt.
4 Hak de blaadjes van de dragon fijn. Roer de spinazie, het gehakt en 1 eetlepel gehakte dragon door het sausje. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
5 Snij de tomaten in plakjes. Leg in een ovenschaal eerst een laagje tomaten, beleg met wraps, een laagje van de saus en de geraspte mozzarella. Herhaal deze laagjes nog een of twee keer. Eindig met mozzarella. Zet 30 à 35 minuten in de oven.
Afbeelding
Lasagne met spinaziedragonsaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxMaak eens een lasagne met tortillawraps in plaats van met pastavellen. Gemakkelijk, goedkoop én snel klaar!
Ingrediënten
8 wraps
600 g gemengd gehakt
400 g verse spinazie (gespoeld en uitgelekt)
1 ui
2 knoflook teentjes
3 dragon takjes
5 tomaten
70 g boter
80 g bloem
30 cl melk
1/2 L kippenbouillon
200 g mozzarella (geraspt)
nootmuskaat
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1482693
Homepage ID
1090993
Teller
204
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester