Kippensoep met koolraap en wortel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/14/2020 - 07:23
Bereidingswijze
1 Schil de koolraap en de wortelen. Snij de raap in stukken, de wortelen in plakjes. Pel de uien en knoflook. Hak de ui fijn en laat de knoflook heel. Spoel de prei en snij hem in schuine ringen. Snij de kipfilet in stukken. Hak de peteselie.
2 Bak de ui en knoflook glazig in wat olie. Doe er de koolraap en de wortelen, bak ze even mee. Kruid met peper en zout. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken.
3 Doe de prei en de kip bij de soep en laat nog 10 minuten garen.
4 Doe de peterselie bij de soep en breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel over kommetjes en werk af met plukjes kervel.
Afbeelding
Kippensoep met koolraap en wortel
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere maaltijdsoep die ook in de msaak valt van de kids .
Ingrediƫnten
1 L kippenbouillon
400 g kipfilet
400 g koolraap
2 wortelen
1 knoflook teentje
1 el peterselie
enkele plukjes kervel (vers)
olijfolie
peper
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1482687
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester