Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/13/2020 - 17:34
Bereidingswijze
Bak de met paprikapoeder, zout en peper bestrooide hamlappen in enkele minuten bruin. Haal ze uit de pan en hou ze warm

Bak de spekblokjes samen met de ui , wortel, lenteui en kerstomaatjes een vijftal minuten.

Leg de hamlapjes terug in de pan en giet er de room en de wijn naar keuze bij. Laat 30 minuten stoven met het deksel op de pan.

Voeg na 20 minuten stooftijd de champignons toe.

Haal de hamlapjes uit de pan, hou ze warm en laat de saus indikken.

Serveer het gerecht en strooi er gesneden bladpeterselie over.
Afbeelding
Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉
Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉
Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉
Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉
Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉
Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉
Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉
Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een eenvoudig en slank stoofje waar je blij van wordt. Kleuren van de herfst komen in dit stoofje goed tot zijn recht . Wij hebben ervan gesmuld, want na de fietstocht van ruim 50 km over de schitterende Veluwe konden we wel wat smakelijke energie gebruiken. Heerlijk met rijst of aardappelpuree.
Ingrediënten
20 milliliter vloeibaar bakproduct
250 gram magere hamlappen
1/2 eetlepel paprikapoeder
50 gram gerookte spekblokjes
1 ui in kwart ringen
1 winterwortel (geschrapt, in plakjes)
175 milliliter witte of rode wijn

Ik heb er enkele kerstomaatjes en 2 bosuitjes aan toegevoegd.
75 milliliter kookroom
125 gram champignons (gehalveerd)
2 eetlepels bladselderij (grof gesneden)
of 2 eetlepels platte peterselie (grof gesneden)
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank, mes grote pan.
Leuke tips
Je kunt de hamlapjes door kip., varkensfricandeau of rollade vervangen. De stooftijd is dan wel 60 minuten.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1482679
Homepage ID
2796273
Teller
1741
Bron
Proef Het Zuiden eigen tekst, foto's en kleine aanpassing naar smaak.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47