Penne met paprika en salami

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/30/2020 - 09:38
Bereidingswijze
Verwijder het velletje van de salami worst en snijd de worst in kleine blokjes. Zet een hapjespan of braadpan op een grote pit op het kleinste vuur en voeg de salami eraan toe, zonder olie. Roer af en toe door. De worst laat heel langzaam vet los en in de tussentijd bereid je de rest voor.

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (net gaar). Warm de oven voor naar 160 graden hete lucht (180 graden normaal).

Pel de ui, snipper hem en voeg ook toe. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten, snijd ze in kleine blokjes en doe erbij. Nu kun je het vuur hoger zetten en het geheel voor 5 minuten bakken.

Voeg de tomaten uit blik toe, giet wat water in het blik om het overgebleven tomatenvocht ook eruit te krijgen en doe erbij, voeg de gedroogde specerijen en kruiden, peper en zout toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

Giet de pasta af en roer door de saus. Doe het pastagerecht over in een ovenschaal en rasp er kaas overheen. Plaats de ovenschaal 10 minuten in de oven zodat de kaas mooi smelt.
Afbeelding
Penne met paprika en salami
Penne met paprika en salami
Penne met paprika en salami
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker pastagerecht met paprika's, salami en een goed gekruide tomatensaus!

https://chivanne.nl/penne-met-paprika-en-salami/
Ingrediƫnten
200 gram penne

250 gram salami worst

1 rode en 1 gele paprika

1 rode ui

1 blik tomatenblokjes

1/2 theelepel gedroogde chiliflakes

1 theelepel gedroogde oregano

1 theelepel gedroogde marjolein

belegen kaas om te raspen

zout en peper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1482381
Homepage ID
2925241
Teller
351
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
chivanne