GEZOUTEN KARAMEL

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/30/2020 - 09:23
Bereidingswijze
-Doe de suiker in een steelpannetje en voeg het water toe. Zet op een matig vuur en laat de suiker smelten. Als het water is opgenomen voeg nog een lepel water toe. Zorg dat alle suikerkristallen worden opgenomen.
-Als de suiker is opgenomen en er zich een doorschijnende siroop vormt zal de karamel beginnen kleuren. Hou dit proces goed in het oog.
-De karamel moet mooi goudbruin zijn, niet te licht maar ook niet te donker.
-Voeg de klontjes boter toe en laat smelten.
-Haal de pan van het vuur en voeg de room en het zout toe. Meng goed en laat afkoelen.
-Giet in een bokaaltje of een schenkkannetje.
Afbeelding
GEZOUTEN KARAMEL
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
15.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met verfijnd zout til je karamel naar een hoger niveau. Gezouten karamel is dan ook een echte zaligheid in desserts, op je boterham of tussen koekjes.  Dit recept is goed voor 15 porties. 
Ingrediënten
100 g suiker
5 el water
50 ml room
35 g boter, in klontjes
snufje Fleur de Sel
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1482379
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
15gram
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester