IJskoffie met amarettini

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/30/2020 - 08:57
Bereidingswijze
1 Maak 370 ml espresso (of sterke koffie).
2 Roer in een kookpan 70 g suiker goed door 125 ml water. Breng dit aan de kook en laat 1 minuut borrelend koken. Voeg 350 ml espresso of koffie toe.
3 Snij het vanillestokje overlangs open, schraap het merg eruit en doe beide in het mengsel van koffie en siroop. Laat afkoelen.
4 Giet het mengsel door een zeef in een platte metalen schaal. Zet die 2 uur in de diepvries. Roer ondertussen om de 30 minuten eens krachtig met een vork door het mengsel, zodat er geen grote ijskristallen ontstaan. Roer alles op het einde nogmaals krachtig om.
5 Klop de room half stijf met de resterende suiker en de espresso.
6 Verdeel de granité over de glazen, doe er een lepel room bovenop en serveer naar wens met amaretti-koekjes.
Afbeelding
IJskoffie met amarettini
IJskoffie met amarettini
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxIs het nu koffie of is het nu een ijsje?  Lekker als nagerecht . Wel zeker 2 uur in diepvries plaatsen en regelmatig eens roeren , alvorens je kan gaan smullen 
Ingrediënten
amarettikoekjes
1 vanillestokje
370 ml espresso (of sterke koffie
100 g room
80 g suiker
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1482371
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester