Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
maaltijdsoep
Ingrediƫnten
1 pak diepvries visfile (koolvis)
100 gram Noorse garnalen
200 gram aardappels
1 prei
1 winterpeen
50 gram boter
50 gram bloem
3 dl melk
1/2 visbouillontablet
scheut witte wijn
dille (uit de diepvries)
peper (uit de molen)
zout, bieslook en peterselie (gedroogd)
Schil de aardappels en snij ze in blokjes,schil de winterpeen en sij deze in dunne plakjes, de prei in ringen.
Doe dit alles in de pan en giet er 4 dl water bij en kook alles bijna gaar. Snij ondertussen de vis in dobbelstenen. Schep alles uit de pan, maar laat het vocht in de pan staan. Doe nu de vis er in en breng dit aan de kook, laat 3 minuten heel zachtjes koken. Schep de vis uit de pan, bewaar het vocht in een schaaltje. Maak een roux van de boter en de bloem. Voeg de melk en het kookvocht uit het schaaltje geleidelijk toe. Breng de soep op smaak met het bouillontablet, de wijn, dille en peper. Voeg de groente en blokjes vis er bij. En breng opnieuw aan de kook en laat alles nog 5 minuten heel zachtjes koken. Doe er nu de bieslook en peterselie en de garnalen bij.
Heerlijk met stokbrood!
100 gram Noorse garnalen
200 gram aardappels
1 prei
1 winterpeen
50 gram boter
50 gram bloem
3 dl melk
1/2 visbouillontablet
scheut witte wijn
dille (uit de diepvries)
peper (uit de molen)
zout, bieslook en peterselie (gedroogd)
Schil de aardappels en snij ze in blokjes,schil de winterpeen en sij deze in dunne plakjes, de prei in ringen.
Doe dit alles in de pan en giet er 4 dl water bij en kook alles bijna gaar. Snij ondertussen de vis in dobbelstenen. Schep alles uit de pan, maar laat het vocht in de pan staan. Doe nu de vis er in en breng dit aan de kook, laat 3 minuten heel zachtjes koken. Schep de vis uit de pan, bewaar het vocht in een schaaltje. Maak een roux van de boter en de bloem. Voeg de melk en het kookvocht uit het schaaltje geleidelijk toe. Breng de soep op smaak met het bouillontablet, de wijn, dille en peper. Voeg de groente en blokjes vis er bij. En breng opnieuw aan de kook en laat alles nog 5 minuten heel zachtjes koken. Doe er nu de bieslook en peterselie en de garnalen bij.
Heerlijk met stokbrood!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
148100
Homepage ID
29891
Smaak
P
Teller
3638
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
10 minuten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid