Poolse komkommer salade met zure room en dille

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 07/12/2020 - 18:12
Bereidingswijze
Schil de komkommer en schaaf deze daarna in dunne plakken.
Doe de plakken in een vergiet. Bestrooi ze met wat zout en laat de komkommer zo een half uurtjes staan. Knijp de komkommerplakken voorzichtig uit.

Doe twee eetlepels azijn en één eetlepel suiker in een kom en roer dit goed door elkaar. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Roe de zure room erdoor.
Schep de komkommerplakjes door de saus totdat alle plakken goed met saus zijn bedekt.
Bestrooi de komkommer royaal met dille.
Afbeelding
Poolse komkommer salade met zure room en dille
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik maakte een Hongaars hoofdgerecht en wilde er een salade bij. Ik zag op internet ook een Hongaarse komkommersalade maar het recept van de Poolse komkommersalade leek me lekkerder. De salade smaakte prima bij mijn hoofdgerecht.
Ingrediënten
2 komkommers in dunne schijfjes
zout
2 eetlepels witte balsamico azijn
1 eetlepel suiker
4 eetlepels zure room
3 eetlepels gehakte verse dille
Hulpmiddelen & keukengerei
Schaaf
vergiet
schaal
Leuke tips
Lekker zomers bigerecht.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Pools
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1480729
Homepage ID
886977
Teller
749
Bron
Wereldopmroep, recept van Zofia uit Polen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers