Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bestrooi 5 bladerdeeg plakjes met Italiaanse kruiden en met wat geraspte kaas. Leg er een ander plakje bovenop en rol de vierkantjes iets uit, zodat alles stevig aan elkaar zit.
Snij reepjes van 2 cm. Rek ze nog iets uit en leg er een losse knoop in.
Leg op bakpapier en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 15- 20 minuten goudbruin en gaar.
Bestrooi 5 bladerdeeg plakjes met Italiaanse kruiden en met wat geraspte kaas. Leg er een ander plakje bovenop en rol de vierkantjes iets uit, zodat alles stevig aan elkaar zit.
Snij reepjes van 2 cm. Rek ze nog iets uit en leg er een losse knoop in.
Leg op bakpapier en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 15- 20 minuten goudbruin en gaar.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Italiaanse bladerdeeg knopen zijn snel gemaakt en erg lekker. Je hebt er slechts 3 ingrediënten voor nodig. Bladerdeeg, Italiaanse kruiden en Parmezanse kaas. Iets dergelijk maakte ik al eens door reepjes bladerdeeg met wat lekkers ertussen "tegendraads"te twisten.
https://www.smulweb.nl/recepten/1465355/Bladerdeegstengels-met-serranoham-en-pecorino-razend-lekker-
Al makende, kwam ik erachter, dat je de reepjes voorzichtig wat kunt uittrekken dan is het gemakkelijker om er een losse knoop in te leggen.
Een fijn receptje om mee te experimenteren en te variëren.
Links op de foto op 2 kruidenknopen wat olijvencrumble gestrooid.
Snij 5 reepjes per dubbel plakje bladerdeeg uit, anders moeten de knopen wat langer in de oven om te voorkomen dat het "binnenste "van de knoop niet helemaal gaar is.
https://www.smulweb.nl/recepten/1465355/Bladerdeegstengels-met-serranoham-en-pecorino-razend-lekker-
Al makende, kwam ik erachter, dat je de reepjes voorzichtig wat kunt uittrekken dan is het gemakkelijker om er een losse knoop in te leggen.
Een fijn receptje om mee te experimenteren en te variëren.
Links op de foto op 2 kruidenknopen wat olijvencrumble gestrooid.
Snij 5 reepjes per dubbel plakje bladerdeeg uit, anders moeten de knopen wat langer in de oven om te voorkomen dat het "binnenste "van de knoop niet helemaal gaar is.
Ingrediënten
10 plakjes bladerdeeg
2, 5 el Italiaanse kruiden
vers geraspte parmezaanse kaas ( ik had pecorino)
2, 5 el Italiaanse kruiden
vers geraspte parmezaanse kaas ( ik had pecorino)
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakplaat, deegroller, mes en bakpapier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1480721
Homepage ID
2796273
Teller
59
Bron
Proef het Zuiden. Gemaakt in eigen keuken. Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch